czwartek 18 kwietnia 2024

Apoloniusza, Bogusławy, Goœcisławy

reklama

Ziarna kefirowe , grzybek tybetański

Witam . Chciałbym poruszyć temat tzw. grzybka tybetańskiego. Chodzi o wyrób kefiru domowym sposobem , jest to naturalny probiotyk . Dodając do niego zmiksowane owoce np. jagody ,truskawki można z niego zrobić zdrowy i pyszny koktajl . Te ziarna zalewa się świeżym lub pasteryzowanym mlekiem i po 24 godzinach mamy gotowy kefir. Niestety , nie spotkałem na tym portalu żadnej osoby która by się ogłaszała że ma do odstąpienia lub chętnie przyjęłaby takiego grzybka . Myślę że w Turku jest wiele osób które wiedzą coś o tej metodzie wytwarzania kefiru , lub takie które chętnie dowiedziałyby się coś więcej . Odezwijcie się co o tym sądzicie.
autor: Marek M

Komentarze ()

Komentując korzystasz z narzędzia Facebooka. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników. Aby zgłosić naruszenie - kliknij w link "Zgłoś Facebookowi" przy wybranym poście. Regulamin i zasady obowiązujące na Facebooku znajdują się pod adresem https://www.facebook.com/policies