STAŻYSTA/ MŁODSZY ASYSTENT/ ASYSTENT

Powiatowa Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna w Turku

Identyfikacja oferty
Identyfikator oferty: StPr/24/0323
Oferta zgłoszona przez: Powiatowy Urząd Pracy w Turku
Data dodania oferty do CBOP 30.04.2024
Oferta ważna do: 15.05.2024
Dane firmy/przedsiębiorstwa
Nazwa firmy: Powiatowa Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna w Turku
Adres: UNIEJOWSKA 1 A, 62-700 Turek, powiat: turecki, woj: wielkopolskie
Profil działalności:
Wymagania
Zawód:
Wykształcenie: wyższe (w tym licencjat)
Jezyki:
Uprawnienia: prawo jazdy kat B
Inne wymagania: znajomość podstawowych aktów prawnych obowiązujących w Inspekcji Sanitarnej; znajomość ustawy Kodeks postępowania administracyjnego; komunikatywność, wykształcenie wyższe preferowane: technologia żywienia; towaroznawstwo; dietetyka i podobne; zdrowie publiczne; promocja zdrowia W związku ze specyfiką stanowiska pracy w Państwowej Inspekcji Sanitarnej wymagane jest od kandydata wykształcenie wyższe (przydatne w Inspekcji Sanitarnej); preferowane: technologia żywienia; towaroznawstwo; dietetyka i podobne; zdrowie publiczne; promocja zdrowia; Stan zdrowia pozwalający na zatrudnienia na ww. stanowisko;Znajomość podstawowych aktów prawnych obowiązujących w Inspekcji Sanitarnej; Znajomość ustawy Kodeks postępowania administracyjnego Dobra znajomość obsługi komputera (pakiet Microsoft Office, MS Excel, MS Word); Znajomość przepisów z zakresu bezpieczeństwa żywienia i żywności oraz ochrony zdrowia; Komunikatywność, dyspozycyjność; Rzetelność, terminowość; Odpowiedzialność, dokładność; Umiejętność pracy w zespole i organizacji pracy własnej;Umiejętność obsługi urządzeń biurowych;Doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku będzie dodatkowym atutem Umiejętność sporządzania pism, protokołów w kontroli, sprawozdań, postanowień oraz decyzji administracyjnych; Znajomość przepisów prawa dotyczących: funkcjonowania Państwowej Inspekcji Sanitarnej, postępowania administracyjnego Umiejętność analitycznego myślenia; Dobra organizacja i dyscyplina pracy oraz umiejętność pracy w zespole;
reklama
Stanowisko pracy
Zakres obowiązków: Realizacja zadań z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia, w tym nadzór nad warunkami produkcji i obrotu oraz bezpieczeństwem zdrowotnym środków spożywczych, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością, a także przestrzegania przepisów o organizmach genetycznie zmodyfikowanych i genetycznie zmodyfikowanej żywności; Przygotowywanie projektów decyzji w sprawie opłat za wykonane czynności zgodnie z art. 75 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; Ocena bezpieczeństwa żywności produkcji krajowej, pochodzenia unijnego oraz importu, w tym pobór próbek, interpretacja wyników i wydawanie sprawozdań; Sprawdzanie realizacji zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP), dobrej praktyki produkcyjnej (GMP) oraz systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli (HACCP) w obiektach produkcji i obrotu żywnością; Udział w prowadzeniu dochodzeń epidemiologicznych w przypadkach wystąpienia ognisk zatruć pokarmowych; Prowadzenie urzędowych kontroli w zakładach produkcji i obrotu żywności, żywienia, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością; Przygotowywanie informacji o stanie sanitarnym zakładów żywnościowo-żywieniowych dla organów administracji rządowej i samorządowej; Sprawowanie nadzoru zapobiegawczego, w tym udział w odbiorach zakładów żywnościowo-żywieniowych oraz produkujących lub wprowadzających do obrotu materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością; Wydawanie świadectw spełnienia wymagań zdrowotnych przez środki spożywcze, materiały lub wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnością przekraczające granicę; Prowadzenie oceny jakości żywienia różnych grup ludności w zakładach żywienia zbiorowego zamkniętego i sporządzanie informacji z tego zakresu dla organów administracji rządowej i samorządowej; Pobór próbek środków spożywczych, materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością do badań w ramach monitoringu i urzędowej kontroli żywności; Podejmowanie działań w ramach Systemu Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) oraz Wspólnotowego Systemu Szybkiego Powiadamiania o Produktach Niebezpiecznych (RAPEX); Prowadzenie i uaktualnianie elektronicznej bazy danych dotyczącej zakładów żywnościowo-żywieniowych. Dokumenty należy przesłać/dostarczyć (liczy się data wpływu do PSSE w Turku): pocztą elektroniczną na adres sekretariat.psse.turek@sanepid.gov.pl lub pocztą z dopiskiem na kopercie Oferta pracy ON- Sekcja Higieny Żywności i Żywienia lub składać osobiście w siedzibie Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Turku, ul. Uniejowska 1a, 62-700 Turek w sekretariacie I piętro, pokój nr 12 w terminie do 15.05.2024 r.
Liczba wolnych miejsc pracy: 1
Warunki płacy i pracy
Data rozpoczęcia pracy: 03.06.2024
Miejsce pracy: Polska
Województwo: wielkopolskie
Powiat: turecki
Gmina: Turek
Miejscowość: Turek
Minimalne wynagrodzenie brutto mies./godz.: od 5 500 PLN
Rodzaj zatrudnienia: Umowa o pracę na czas określony
Wymiar etatu: 1
Liczba godzin pracy w tygodniu: 38
Praca w wolne dni:
Zatrudnienie od zaraz:
Zapewnienie zakwaterowania:
Zapewnienie wyżywienia:
Sposób Aplikowania
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Adres: UNIEJOWSKA 1 A, 62-700 Turek, powiat: turecki, woj: wielkopolskie
Osoba do kontaktu: Ewa Zasiadczyk
Nr telefonu:
E-mail: sekretariat.psse.turek@sanepi.gov.pl
Czy oferta jest finansowana z PFRON:


źródło:Centralna Baza Ofert Pracy (2024-05-15 15:30)