niedziela 12 lipca 2020

Brunona, Jana, Wery

Zarząd Powiatu Tureckiego powierzył stanowisko Dyrektora ZSR CKP w Kaczkach Średnich

Na podstawie art. 32 ust. 2 pkt 5 ustawy z dnia 5 czerwca 1998 r. o samorządzie powiatowym (Dz.U. 2019 r. poz. 511 z późn. zm.) oraz art. 63 ust. 1, 10 i 21 w związku z art. 29 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (Dz.U. 2019 r. poz. 1148 z późn. zm.) Zarząd Powiatu Tureckiego uchwałą Nr 278/2020 z dnia 5 lutego 2020 r. powierza Pani Elżbiecie Karwackiej stanowisko Dyrektora Zespołu Szkół Rolniczych CKP w Kaczkach Średnich.

Zarząd Powiatu Tureckiego uchwałą Nr 243/2019 z dnia 9 grudnia 2019 r. wszczął procedurę konkursową zmierzającą do wyboru kandydata na stanowisko Dyrektora Zespołu Szkół Rolniczych CKP w Kaczkach Średnich. W wyniku postępowania konkursowego przeprowadzonego w dniu 16 stycznia 2020 r. Kandydatem na stanowisko Dyrektora Zespołu Szkół Rolniczych CKP w Kaczkach Średnich została Elżbieta Karwacka.

Konkurs na stanowisko Dyrektora Zespołu Szkół Rolniczych CKP w Kaczkach Średnich został zatwierdzony przez Zarząd Powiatu Tureckiego uchwałą Nr 263/2020 w dniu 20 stycznia 2020 r. Stosownie do art. 63 ust. 21 ustawy Prawo oświatowe stanowisko dyrektora szkoły powierza się na okres kadencji 5 lat szkolnych.

Przemysław Jandy
Powiatowy Rzecznik Prasowy