Dzikie smaki w Krwonach! Weź udział w warsztatach i odkryj zielony styl życia!
Podpłomyki, ziołowy ocet, utleniana herbata z dzikich roślin, dzikie czekoladki i sezonowa chwastna kiszonka – nad takimi egzotycznymi, ale tylko z nazwy, potrawami będą pracować uczestnicy jednodniowych warsztatów. Fundacja ze Smakiem zaprasza wszystkich miłośników kuchni naturalnej i ziół z obszaru działania LGD Turkowskiej Unii Rozwoju – T.U.R. oraz LGD Solna Dolina do udziału w warsztatach kulinarno – fermentacyjnych.
Szkolenie, które odbędzie się 9 sierpnia, w godz. od 11:00 do 13:00, poprowadzą Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, autorki bloga: Mead Ladies oraz dwóch książek: „Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin” oraz „Dzikie kiszonki i inne fermentacje”, miłośniczki kuchni wegetariańskiej i wegańskiej, promotorki zielonego stylu życia i gotowania.
Warsztaty odbędą się w siedzibie Fundacji ze Smakiem, w Krwonach 32, 62-720 Brudzew. Szczegółowy program oraz formularz do zapisów znajdziecie na stronie https://www.lgd-tur.org.pl/
Warsztaty realizowane są w ramach Projektu Współpracy „Dobre bo Nasze” w ramach poddziałania „Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania” w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020.
Anna Wiśniewska-Kocik dla Turek.net.pl
Redakcja Turek.net.plFB
email: redakcja@turek.net.pl
telefon: 787 77 74 72