czwartek 18 kwietnia 2024

Apoloniusza, Bogusławy, Goœcisławy

reklama

Przepiśnik - powiat turecki tkany nożem i widelcem

Przepiśnik - powiat turecki tkany nożem i widelcem
 

REGULAMIN KONKURSU pn. „PRZEPIŚNIK - POWIAT TURECKI TKANY NOŻEM I WIDELCEM”

I. Postanowienia ogólne:

reklama
  1. Organizatorem konkursu pn. „PRZEPIŚNIK - POWIAT TURECKI TKANY NOŻEM I WIDELCEM” jest Starosta Turecki.

  2. Konkurs skierowany jest do mieszkańców Powiatu Tureckiego – kół gospodyń wiejskich.

  3. Przedmiotem konkursu jest przepis na tradycyjne danie regionu tureckiego, wykonane z ekologicznych produktów.

  4. Dla uczestników konkursu Organizator przewidział atrakcyjne nagrody.

    reklama

 II. Cel konkursu:

  1. Promocja ekologicznych produktów.

  2. Identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o potrawach regionalnych.

  3. Wyszukanie potraw regionalnych, mogących stać się wizytówką Powiatu Tureckiego.

  4. Promocja potraw regionalnych.

  5. Budowa tożsamości kulturowej w oparciu o ciągłość tradycji przekazywaną z pokolenia twórców na dzieci i młodzież.

  6. Upowszechnienie wiedzy dotyczącej wykorzystania walorów regionalnych potraw w ofercie lokalnego rolnictwa, turystyki, agroturystyki oraz rzemiosła i przetwórstwa.

 III. Warunki uczestnictwa:

  1. Do konkursu można zgłosić dowolną ilość przepisów wraz z wykonanymi zdjęciami potrawy.

  2. Przepis dotyczy tradycyjnego dania regionu Powiatu Tureckiego wykonanego z ekologicznych produktów.

  3. Do konkursu mogą być zgłaszane wyłącznie przepisy nienaruszające praw autorskich osób trzecich.

  4. Zdjęcia nie mogą być w żaden sposób edytowane w programach do obróbki grafiki (np. Adobe Photoshop, GIMP, paint.NET itp.).

  5. Prace biorące udział w niniejszym konkursie nie mogą być już nagradzane w innych konkursach organizowanych w przeszłości na żadnym szczeblu.

  6. Ocena przepisu dokonywana będzie w oparciu o następujące kryteria: regionalność, kreatywność, wygląd, ekologiczność.

  7. Przepisy oraz zdjęcia do konkursu należy przysyłać w formie elektronicznej jako załącznik na adres e- mail: katarzyna.krysztofowicz@powiat.turek.pl

  8. Nadsyłane przepisy i zdjęcia muszą być opisane w wiadomości e - mail danymi: nazwa potrawy, imię i nazwisko autora, telefon kontaktowy.

  9. Nadsyłanie prac konkursowych do dnia 15 sierpnia 2017 r.

  10. Zgłoszenie zdjęcia do konkursu oznacza zgodę na jego publikowanie na stronie internetowej oraz we wszystkich publikacjach Starostwa Powiatowego w Turku.

  11. Podsumowanie i werdykt konkursu odbędzie się podczas dożynek powiatowo – gminnych w Kolnicy.

Kontakt do organizatorów:
Katarzyna Krysztofowicz: katarzyna.krysztofowicz@powiat.turek.pl
tel. 63 222 32 83

Akadiusz Wszędybył dla Turek.net.pl
Redakcja Turek.net.plFB

email: redakcja@turek.net.pl

telefon: 787 77 74 72

Dodatkowe zdjęcia do artykułu
Przepiśnik - powiat turecki tkany nożem i widelcem
Podobne artykuły
Turek może być dumny ze swoich młodych...

Turek może być dumny ze swoich młodych mieszkańców

8 kw.
Barwne pisanki i okazałe palmy czyli...

Barwne pisanki i okazałe palmy czyli tradycyjny konkurs Wielkanocny we...

27 mrz.
Najpiękniej rozświetlone balkony w Turku...

Najpiękniej rozświetlone balkony w Turku wybrane!

1 lt.
Władysławów. 32. Finał WOŚP i koncert...

Władysławów. 32. Finał WOŚP i koncert zimowy na zbójnicką nutę!

29 st.
Na nowy rok nowy kalendarz od Nadleśnictwa Turek!

Na nowy rok nowy kalendarz od Nadleśnictwa Turek!

4 st.
Jedyna taka w powiecie! Ekologiczna choinka w...

Jedyna taka w powiecie! Ekologiczna choinka w Malanowie

19-12-2023

Komentarze ()

Komentując korzystasz z narzędzia Facebooka. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników. Aby zgłosić naruszenie - kliknij w link "Zgłoś Facebookowi" przy wybranym poście. Regulamin i zasady obowiązujące na Facebooku znajdują się pod adresem https://www.facebook.com/policies

reklama
reklama
reklama