Przepiśnik - powiat turecki tkany nożem i widelcem

REGULAMIN KONKURSU pn. „PRZEPIŚNIK - POWIAT TURECKI TKANY NOŻEM I WIDELCEM”
I. Postanowienia ogólne:
-
Organizatorem konkursu pn. „PRZEPIŚNIK - POWIAT TURECKI TKANY NOŻEM I WIDELCEM” jest Starosta Turecki.
-
Konkurs skierowany jest do mieszkańców Powiatu Tureckiego – kół gospodyń wiejskich.
-
Przedmiotem konkursu jest przepis na tradycyjne danie regionu tureckiego, wykonane z ekologicznych produktów.
-
Dla uczestników konkursu Organizator przewidział atrakcyjne nagrody.
II. Cel konkursu:
-
Promocja ekologicznych produktów.
-
Identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o potrawach regionalnych.
-
Wyszukanie potraw regionalnych, mogących stać się wizytówką Powiatu Tureckiego.
-
Promocja potraw regionalnych.
-
Budowa tożsamości kulturowej w oparciu o ciągłość tradycji przekazywaną z pokolenia twórców na dzieci i młodzież.
-
Upowszechnienie wiedzy dotyczącej wykorzystania walorów regionalnych potraw w ofercie lokalnego rolnictwa, turystyki, agroturystyki oraz rzemiosła i przetwórstwa.
III. Warunki uczestnictwa:
-
Do konkursu można zgłosić dowolną ilość przepisów wraz z wykonanymi zdjęciami potrawy.
-
Przepis dotyczy tradycyjnego dania regionu Powiatu Tureckiego wykonanego z ekologicznych produktów.
-
Do konkursu mogą być zgłaszane wyłącznie przepisy nienaruszające praw autorskich osób trzecich.
-
Zdjęcia nie mogą być w żaden sposób edytowane w programach do obróbki grafiki (np. Adobe Photoshop, GIMP, paint.NET itp.).
-
Prace biorące udział w niniejszym konkursie nie mogą być już nagradzane w innych konkursach organizowanych w przeszłości na żadnym szczeblu.
-
Ocena przepisu dokonywana będzie w oparciu o następujące kryteria: regionalność, kreatywność, wygląd, ekologiczność.
-
Przepisy oraz zdjęcia do konkursu należy przysyłać w formie elektronicznej jako załącznik na adres e- mail: katarzyna.krysztofowicz@powiat.turek.pl
-
Nadsyłane przepisy i zdjęcia muszą być opisane w wiadomości e - mail danymi: nazwa potrawy, imię i nazwisko autora, telefon kontaktowy.
-
Nadsyłanie prac konkursowych do dnia 15 sierpnia 2017 r.
-
Zgłoszenie zdjęcia do konkursu oznacza zgodę na jego publikowanie na stronie internetowej oraz we wszystkich publikacjach Starostwa Powiatowego w Turku.
-
Podsumowanie i werdykt konkursu odbędzie się podczas dożynek powiatowo – gminnych w Kolnicy.
Kontakt do organizatorów:
Katarzyna Krysztofowicz: katarzyna.krysztofowicz@powiat.turek.pl
tel. 63 222 32 83

Akadiusz Wszędybył dla Turek.net.pl
Redakcja Turek.net.plFB
email: redakcja@turek.net.pl
telefon: 787 77 74 72