poniedziałek 26 maja 2025

Eweliny, Jana, Pawła

reklama

Uczniowie ZSR i polscy szefowie kuchni tworzą nowe trendy w polskiej gastronomii

Uczniowie ZSR i polscy szefowie kuchni tworzą nowe trendy w polskiej gastronomii
 

Uczniowie klas II i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z rówieśnikami z całej Polski uczestniczyli w spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów.

Warsztaty odbyły się 12 stycznia 2018 r. w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Na uczestników czekało wiele atrakcji, w tym pokazy kulinarne na temat ,,Wszystko co kucharz musi wiedzieć o tłuszczach” poprowadzony przez p. Jarka Walczyka – Prezesa Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz właściciela i szefa kuchni restauracji Pink Lobster w Warszawie. Prezentację na temat zastosowania tłuszczy w kuchni połączoną z degustacją różnych oliw i olejów poprowadziła p. Katarzyna Noga – Marketing Manager Zakładów Tłuszczowych Kruszwica. Matias Glusman sommaleir wodny i ekspert Coca-Cola opowiedział młodym adeptom sztuki kulinarnej min. o tym co wpływa na smak wody oraz jak dobrać wodę do dania. W trakcie spotkania uczniowie uczestniczyli w mini- konkursach, zdobywając cenne gadżety np. bluzy kucharskie, koszulki.

reklama

Po pokazie kulinarnym i prezentacjach na uczestników czekał test wiedzy. Główną nagrodą jest staż w restauracji p. Jarka Walczyka w Warszawie.

Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkól gastronomicznych z sektora HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne( w tym książkę ,,Mix wiedzy Kulinarnej”).

materiał nadesłany

Akadiusz Wszędybył dla Turek.net.pl
Redakcja Turek.net.plFB

email: redakcja@turek.net.pl

telefon: 787 77 74 72

Dodatkowe zdjęcia do artykułu
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Podobne artykuły
Majówka Powiatu Tureckiego. Smaki, tradycja i...

Majówka Powiatu Tureckiego. Smaki, tradycja i serca pełne dobra dla Julka

12 maj.
Majówka w Kaczkach Średnich już w...

Majówka w Kaczkach Średnich już w najbliższą niedzielę. Rośliny,...

6 maj.
Rozpoczął się egzamin dojrzałości. 571...

Rozpoczął się egzamin dojrzałości. 571 uczniów z powiatu...

5 maj.
Zakończenie z klasą w Kaczkach Średnich....

Zakończenie z klasą w Kaczkach Średnich. Refleksyjny apel i...

26 kw.
Edukacja z doświadczeniem. Zarząd Powiatu...

Edukacja z doświadczeniem. Zarząd Powiatu Tureckiego powierza...

16 kw.
Szkolne wspomnienia i pokoleniowa bitwa....

Szkolne wspomnienia i pokoleniowa bitwa. Młodzież kontra Dorośli w...

4 kw.

Komentarze ()

Komentując korzystasz z narzędzia Facebooka. Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników. Aby zgłosić naruszenie - kliknij w link "Zgłoś Facebookowi" przy wybranym poście. Regulamin i zasady obowiązujące na Facebooku znajdują się pod adresem https://www.facebook.com/policies

reklama
reklama
reklama