Burgery, frytki, słodycze, kawa - dla każdego coś pysznego. Wiosenny zlot food trucków w karuzeli

W piknikowej atmosferze, lecz na światową skalę, bo organizatorzy zadbali o dania z co najmniej czterech kontynentów. Już w piątek kulinarne miasteczko stanie pod Centrum Handlowym Karuzela. Food trucki będą karmić mieszkańców Turku przez trzy dni, do niedzielnego wieczoru włącznie.
Organizatorem zlotu jest organizacja FUTRAKI, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości. W Turku nie zabraknie więc dań z kuchni orientalnej, bałkańskiej, śródziemnomorskiej, a także królujących na wszystkich eventach – amerykańskich burgerów i belgijskich frytek. Organizatorzy zapewnią także słodkie przekąski, kawę oraz zimne napoje.
Do Turku zawitają:
- Pan Burger - amerykańskie burgery!
- PulledBurger Truck- burgery z szarpną wieprzowiną!
- Viva Mexico- meksykańska quesadilla!
- Le mini lemoniada- lemoniada molekularna!
- PAN FRYTA- frytki belgijskie!
- Greek Street Food Truck- grecki souvlaki!
- Meat Pastrami- amerykańskie pastrami!
- Wok and Walk- azjatycki marakon chow mein!
- Czarros- hiszpańskie churros!
- Farsz food - pierogi dim sum!
Eventy „foodtruckowe” wpisały się na dobre w mapę miejskich wydarzeń na świeżym powietrzu. Oryginalne dania z różnych stron świata, nieoczywiste smaki i nęcące zapachy przyciągają całe rodziny. Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów.
Organizatorzy zapraszają wszystkich w piątek i sobotę, 13 i 14 maja od godz. 11.00 do 21.00, w niedzielę, 15 maja w godz. 11.00 – 20.00. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.

Anna Wiśniewska-Kocik dla Turek.net.pl
Redakcja Turek.net.plFB
email: redakcja@turek.net.pl
telefon: 787 77 74 72