Grzyby, grzybki, podgrzybki i nie tylko...

środa 05 października 2022

Flawii, Justyna, Rajmunda

14°C zachmurzenie małe Pogoda 7 dni »

Oświadczenie KW LPS ws. próby zastraszania wolontariuszy przez M. Mękarskiego

W związku z napastliwym i pełnym oszczerstw stanowiskiem Mirosława Mękarskiego, w imieniu Zarządu Lokalnego Porozumienia Samorządowego wyrażam stanowczy protest.

Kampania wyborcza Lokalnego Porozumienia Samorządowego LPS jest prowadzona zgodnie z prawem i zwyczajami obowiązującymi w demokracji. To burmistrz Czapla i jego komitet, próbując narzucić tzw. ,,debatę’’ na swoich warunkach, bez liczenia się ze zdaniem drugiej strony, pokazał swój stosunek do demokracji i brak szacunku – wobec swojego kontrkandydata oraz wyborców.

Stanowczo protestujemy przeciwko próbom zastraszania naszych wolontariuszy przez wiceburmistrza Mirosława Mękarskiego, jak to miało miejsce w poniedziałek po południu, w okolicach parku miejskiego.

W związku z powyższym oczekujemy publicznych przeprosin od burmistrza Zdzisława Czapli i jego komitetu za próby zastraszenia sympatyków Romualda Antosika oraz rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji na jego temat.

Wyrażamy nadzieję, że mieszkańcy Turku w najbliższą niedzielę nie będą głosować na burmistrza, którego ludzie posługują się metodami zastraszania innych, oszczerstw i manipulacji.

Komitet Wyborczy LPS
Władysław Karski